Papat fungsi dhasar ban motor

Papat fungsi dhasar ban motor

12

1. Ndhukung bobot lan beban awak mobil:

ndhukung bobot awak mobil, personel, barang, lsp., utamane nggunakake volume udara lan tekanan ing ban kanggo nyangga bobot lan beban awak mobil, mula penting banget kanggo njaga tekanan udhara sing cocog.

2 transmisi tenaga penggerak lan tenaga pengereman:

supaya mobil maju utawa mandheg, kudu ngirim tenaga mesin lan rem menyang permukaan dalan. Iki utamane liwat gaya gesekan karet ban. Yen watesan ban ngluwihi watesan wiwitan cepet utawa rem darurat, gampang nyebabake kendhel lan skidding mobil, sing mbebayani banget.

3 Ganti lan jaga arah mobil:

ing kontrol ksatria, mobil kasebut muter utawa terus maju ing arah sing dipengini. Fungsi iki utamane diimplementasikake liwat gesekan lan elastisitas karet ban lan kenceng saka struktur ban. Sawise kacepetan puterane ngluwihi wates ban, ora bakal bisa pindhah menyang arah sing dipengini, sing mbebayani banget. Mula, prelu nggatekake kecepetan Mobil.

4. Nyuda pengaruh saka dalan:

Iki kinerja sing diarani "kenyamanan nyopir", sing bisa ngatasi benturan sing disebabake amarga permukaan dalan sing rame. Fungsi iki utamane liwat volume udara lan tekanan ing ban, elastisitas karet lan elastisitas struktur ban. Mula, tekanan ban ora bisa nganti dhuwur banget utawa kurang banget. Tulung jaga njaga tekanan ban sing tepat.


Wektu kiriman: Okt-21-2020